Tunjevina sa rajčicama i kaparama

Published Veljača 10, 2012 by Anonimni

1. 1 Filete tune ispeći naglo na žar tavi ili sa vrlo malo maslinovog ulja. Odvojiti i staviti sa strane 2. 2 U tavi na malo maslinovog ulja lagano zazlatiti fino narezan crveni luk, režanj češnjaka i ljutu papričicu.Posuti sa ravnom žlicom brašna, promiješati i samo malo zažutiti. Zaliti sa octom i prošekom. Pustiti da alkohol ispari, tada dodati isjeckane pelate. Neka kuhaju nekoliko minuta na laganoj vatri 3. 3 Ubaciti pečene filete tune i posuti kaparama. Posoliti i popapriti svježe mljevenim paprom. Poklopiti i kuhati desetak minuta dok se umak fino ne ujedini. 4. 4 Servirati uz kuhanu polentu , malo rjeđu ili dalmatinski krumpir. Na tanjuru posuti svježim isjeckanim peršinom Posluživanje Ovo je vrlo jednostavan, brz , zapravo osnovni recept tunjevine u umaku od rajčica. Kapare daju poseban ukus a može se dodati i pokoji fino narezani kiseli krastavac. Na slici je prilog od krumpira na dalmatinski. Krumpir se kuha izrezan na četvorine u osoljenoj vodi, procijedi, lagano pritisne i začini toplim maslinovim uljem i bogato pospe isjeckanim peršinom

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: